CG EU

U Velikoj sali Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor, u četvrtak, 7. februara održana je audicija za učešće na muzičkom takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope, koje će seodržati krajem maja ili početkom juna u Tivtu. Na takmičenju je učestvovalo oko trideset učenika kotorskih osnovnih i srednjih škola, kao i plesne drupe“Alisa“ i „Infinity dance,“ u dvije katergorije: ples i pjevanje. Žiri u sastavu Igor Karadarević, direktor programa Crna Gora u ritmu Evrope, Miloš Marković, direktor muzičkog festivala Crna Gora u ritmu Evrope u svim zemljama i Radovan Milidrag, organizator festivala, odlučivali su o učesnicima koji će učestvovati na glavnom takmičenju. U kategoriji pjevanje, audiciju su prošle Jovana Živković, učenica Gimnazije Kotor i Sara Labib, učenica ŠOSMO „Vida Matjan“ Kotor. U kategoriji plesača izdvojile su se članice plesne škole „Alisa,“ i to: Kristina Popović, Andrea Vukasović, Nina i Ana Doljanica, Nađa Pavićević, kao i najmlađa Una Marija Kokot. Elena Petrović iz Osnovne škole „Njegoš“ i Damjana Grandis iz Osnovne škole „Ivo Vizin“ sa Prčanja takođe su prošle audiciju za plesače. Žiri je istakao da su učesnici iz Kotora veoma talentovani za ples i pjevanje i da će Kotor imati ukupno deset predstavnika na ovom prestižnom takmičenju, za razliku od drugih gradova, koji imaju do pet predstavnika. Stručni tim festivala pripremaće izabrane učesnice u narednim mjesecima, do takmičenja u Tivtu.
Organizatori audicije u Kotoru su Madalena Martinović, ispred Opštine Kotor i Aleksandra Tomović, ispred JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka