Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Djecji dan knjige page 001

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor/ Gradska biblioteka i čitaonica, povodom 2. aprila – Svjetskog dana dječije knjige, organizuju u srijedu 3. aprila u Kinu „Boka“ sa početkom u 11 sati i 30 minuta radionicu za djecu koju će održati Uroš Petrović.
Uroš Petrović je dječiji pisac, dobitnik velikog broja najprestižnijih nagrada za književnost za djecu, koautor programa “NTC sistem učenja” i autor koncepta “Zagonetna pitanja”, koji podstiču razvoj funkcionalnog znanja i kreativnog načina razmišljanja.
NTC program sprovodi se u 17 država Evrope a u sedam država je akreditovan od strane ministarstva obrazovanja.
Tokom radionice djeca će imati priliku da odgovore na zagonetna pitanja, povezuju sve što znaju, traže rješenje, daju ideje i tako dođu do odgovora, a usput i nauče nešto novo.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka