Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

  • CONOR._CG
  • CONOR_CG._2
  • CONOR_CG_1

 

U organizaciji Nacionalne biblioteke Đurđe Crnojević sa Cetinja i Instituta informacionih znanosti IZUM iz Maribora 26. 03. 2019. godine u prostorijama COBISS centra Nacionalne biblioteke Đurđe Crnojević, održan je kurs Upotreba programske opreme COBISS3/Redakcija inicijalne baze CONOR.CG, a predavač je bila Gordana Mazić, instruktorka iz IZUM-a.
Kursu je prisustvovalo petnaest iskusnih i renomiranih katalogizatora iz crnogorskih biblioteka, koji čine redakcionu grupu za bazu CONOR.CG. Oni će u svojstvu redaktora inicijalne baze redigovati datoteke ove baze, odnosno obavljaće implementaciju normativne kontrole ličnih imena u sistemu COBISS.CG. Bibliotekarska savjetnica Jasmina Bajo pohađala je ovaj kurs na poziv Vjenceslave Ševaljević, rukovoditeljke Odjeljenja za razvoj bibliotecke djelatnosti Nacionalne biblioteke Crne Gore "Đurdje Crnojević".

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka