Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

  • Image00001
  • Image00002
  • Image00003

Bibliotekarke Gradske biblioteke i čitaonice Kotor Ivana Roganović, Jasmina Bajo i Jelena Vukasović posjetile su 60. jubilarni Međunarodni beogradski sajam knjiga koji je održan od 25. oktobra do 1. novembra. Na sajmu se predstavilo više od 450 izlagača,  počasni gost bila je Ruska federacija. Pored mnogih izlagača iz čitavog svijeta prvi put su se predstavili izlagači iz Rumunije i Azerbejdžana.

Ma sajmu su obilježeni i sljedeći događaji:

80 - godišnjica rođenja Danila Kiša;

100 - godišnjica rođenja Branka Ćopića;

120 - godišnjica rođenja Milana Kašanina;

140 - godišnjica rođenja Branislava Petronijevića;

1200 - godišnjica rođenja Metodija Solunskog, slovenskog prosvetitelja.

U našoj biblioteci možete pogledati najnovije kataloge nekih izdavača.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka