Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

  • Image00001
  • Image00002

Kulturni centar Nikola Đurković / Gradska biblioteka i čitaonica Kotor je i tokom 2015. godine implementirala projekat Stručno usavršanje bibliotekara za rad u platformi COBISS3, iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2014. godinu, koji finansira Ministarstvo kulture Crne Gore.

Bibliotekarka Jelena Vukasović i viša bibliotekarka Jasmina Bajo pohađale su kurs COBISS3 / Napredni, koji obuhvata katalogizaciju serijskih publikacija, sastavnih dijelova, neknjižne građe i bibliografiju istraživača, koji je održan od 19 . do 24. X 2015. godine  u prostorijama centra Virtuelne biblioteke Srbije u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu.  Predavači su bili Ljiljana Stanković, Mile Stijepović, Ljiljana Dragićević, Štefanija Maćka, Maša Miloradović i Jasmina Trifunac iz Narodne biblioteke Srbije, Univerzitetske biblioteke i Biblioteke Matice srpske. Kursu su prisustvovale i koleginice iz pljevaljske gradske biblioteke Stojanka Ljiljanić i Marija Knežević koje su iz istog projekta dobile sredstva za obuku. Ono što slijedi jeste vježbanje u testnoj bazi, a zatim kreiranje po pet zapisa za svaku vrstu građe u bazi za licencu, te dobijanje privilegije za kreiranje i preuzimanje zapisa serijskih publikacija, web prezentacija, integralnih izvora, neknjižne građe, te za kreiranje bibliografskih zapisa.

Bibliotekarke su posjetile i 60. jubilarni Međunarodni beogradski sajam knjiga koji je održan od 25. oktobra do 1. novembra 2015. godine.

 http://skalaradio.com/2015/11/02/gosce-emisije-visa-bibliotekarka-jasmina-bajo-i-bibliotekarka-jelena-vukasovic/

 

 

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka