Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

447988013 766996102270685 4049746236590115749 n 1

 

Na IX Državnoj smotri recitatora koja je održana 06. 06. 2024. godine u sali Centra za kulturu u Beranama, nastupili su najbolji mladi recitatori iz dvedest i jedne crnogorske opštine. Pokrovitelj ove manifestacije je Opština Berane, a projekat je sufinansiran i od Ministarstva kulture i medija.
Pobjednici opštinskih i školskih smotri recitatora, njih 57, takmičili su se u tri kategorije. Žiri je radio u sastavu: pjesnikinja Vesna Kljajić, profesorica književnosti Milica Šćepanović i glumica Dragana Baletić.
Veoma zapažen nastup su imali predstavnici Kotora koji su pobijedili na opštinskom takmičenju koje je održano 21. marta 2024. godine u organizaciji Kulturnog centra ,,Nikola Đurković'' Kotor, Gradska biblioteke i čitaonice. U I kategoriji osnovaca nastupila je Tamara Pajović, učenica IV razreda OŠ “Ivo Visin” koja je recitovala pjesmu Snežane Dabović ,,Vanzemaljci”. Mentorka učenice je učiteljica Jelena Kitić. U II kategoriji za osnovce nastupio je Viktor Danilović, učenik VII razreda OŠ “Narodni heroj Savo Ilić” koji je recitovao pjesmu Tode Nikoletića "Sofija". Mentorka učenika je prof. Aleksandra Sindik. Filip Popović, učenik III razreda Gimnazije Kotor učestvovao je u trećoj kategoriji sa pjesmom „Njoj” Dragane Mrkić. Mentor učenika je prof. Ljiljana Odža.
Iako ovog puta naši predstavnici nisu osvojili nagrade, sasvim izvjesno su osvojili naklonost publike koja ih je ispratila ovacijama. Zahvaljujemo takmičarima i njihovim mentorima na trudu i posvećenosti.
Njihov nastup možete pogledati na facebook stranici Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

 

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka