Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

INCANTO mala

 

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica, povodom 21. novembra, Dana opštine Kotor, u četvrtak 16. novembra u čitaonici Biblioteke sa početkom u 17 sati organizuje edukativnu radionicu za djecu ,,Klapa kroz vrijeme''.  Družićemo se sa klapom ,,Incanto'' iz Kotora.
Ženska klapa ,,Incanto'' osnovana je 2010. godine u Kotoru, na inicijativu njenih članica. Nastupale su na mnogim festivalima, FDK Omiš, Festival klapa u Trebižatu, kao i na Međunarodnom festivalu klapa u Perastu, gdje su osvojile nekoliko nagrada. Imale su i veoma zapažen nastup na proslavi 10-te godišnjice susreta klapa pod nazivom ,,Martinovo lito'' na Korčuli.Sarađivale su i sa drugim klapama i pjevačima iz regiona, a neke od njih su klapa ,,Kumpanji''iz Blata na Korčuli, ,,Lumbarda'' (Korčula), ,,Šufit'' iz Splita,,,Pasika'' iz Splita, Žrnovnica te pjevači Radojka Šverko i Tedi Spalato.
Klapa ,,Incanto'' se navodi kao primjer klapskog pjevanja u udžbeniku muzičkog vaspitanja za 5.razred osnovne škole.
Drugari, vidimo se u četvrtak!

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka