Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Specijalna baza podataka pod nazivom Unpaywall u okviru platforme COBISS+, koja nudi pristup do više od 40 miliona besplatnih akademskih članaka iz čitavog svijeta, odnosno koja pruža otvoreni pristup sadržajima više od 50.000 izdavača i repozitorijuma, odnedavno je dostupna svim čitaocima, istraživačima i korisnicima crnogorskih biblioteka.

Ova baza je dostupna na adresi: https://plus.cobiss.net/cobiss/cg/cnr_latn/unpaywall

Kratko uputstvo za korišćenje ove baze podataka možete pogledati na Youtube kanalu:

Servis Unpaywall je integrisan u COBISS+ kao specijalna baza podataka kojoj mogu pristupiti svi korisnici COBISS+ u državama članicama COBISS.net. Sadržaji su dobijeni iz legalnih izvora, kao što su repozitorijumi univerziteta, vlada i akademskih društava, a uključeni su i sadržaji u otvorenom pristupu samih izdavača.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka