Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

fesk

DRUGI FESTIVAL KNJIGA – humanistike, kulture i umjetnosti u Crnoj Gori – FesK Kotor (FesKK) PAZI ŠTO ČITAŠ! održaće se u Kotoru od 6. do 8. septembra 2022. pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, a u organizaciji Kulturnog centra „Nikola Đurković“ po licenci izdavačke kuće HERAedu iz Beograda.

Cilj Festivala je da se skrene pažnja na značaj relevantnih sadržaja u izdavačkoj produkciji Crne Gore u oblasti humanistike, kulture i umjetnosti i afirmiše uloga izdavaštva u nacionalnoj kulturi Crne Gore.

Trodnevni multimedijalni program okupiće na jednom mjestu produkciju crnogorskih izdavača, biblioteka, fakulteta, instituta, muzeja, galerija... Pored više promocija izdanja tokom svakog dana Festivala predviđene su dvije izložbe, a povodom Međunarodnog dana pismenosti, 8. septembra i okrugli sto na temu ,,Pismenost danas: elementarna, akademska i digitalna” u organizaciji Gradske biblioteke i čitaonice iz Kotora, koja ovim događajem započinje program obilježavanja 70 godina od osnivanja.

Svečano otvaranje festivala je 6. septembra u 20 časova u Staklenoj galeriji Kulturnog centra, gdje će se istog dana u podne otvoriti dvije izložbe. Uručenje priznanja biće trećeg dana, prilikom svečanog zatvaranja Festivala.

U konkurenciji za nagrade su knjige objavljene u protekle dvije godine koje ostvaruju važan naučni doprinos, doprinose inovativno-obrazovnoj praksi, kao i vrijedna reprint izdanja stare knjige koje imaju obilježja neprolazne vrijednosti.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka