Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

kina


Povodom Proljećnog festivala i ulaska u godinu Tigra, JU Kulturni centar 'Nikola Đurković' Kotor organizuje niz kulturnih događaja pod nazivom 'Dani Kine u Kotoru' koji će trajati od 3-15 februara i time obilježiti najživlji i najvažniji tradicionalni praznik prijateljskog naroda Kine. Kroz saradnju sa NR Kinom na brojnim poljima, prije svega kulture i ekonomije na lokalnom nivou i prijateljske odnose sa pobratimskim gradom Xi'an-om već dugi niz godina potvrđuje se tradicionalno prijateljstvo naših naroda. Proljećni festival odnosi se na prvi dan prvog mjeseca lunarnog kalendara - kinesku Novu godinu koja ove godine pada u utorak, 1. februara. Ovaj praznik naziva se Proljećni festival, budući da se slavi krajem zime i početkom proljeća. Proslave u Kini traju 16 dana od kojih se prvih sedam smatra javnim praznikom.
U okviru 'Dana Kine' u Kotoru će biti organizovana tri događaja.
-Izložba fotografija pobratimskog grada Xi'an-a pod nazivom 'Očaravajući Xi'an-spoj drevnog i savremenog' biće postavljena u Staklenoj galeriji Kulturnog centra 'Nikola Đurković' Kotor i biće otvorena od 3. do 15. februara. Izložba se organizuje u saradnji sa Kancelarijom za međunarodnu saradnju Opštine Kotor i Kancelarijom za spoljne poslove grada Xi'an.
-Edukativno-kreativna radionica za osnovce pod nazivom 'Godina Tigra' održaće se u petak, 4. februara od 17 do 18:30 časova.
-Promocija ekskluzivnog izdanja 'Gorskog vijenca' Petra II Petrovića Njegoša na kineskom jeziku povodom obilježavanja 50 godina od osnivanja izdavačke kuće 'Unireks' održaće se u ponedjeljak, 7. februara u multimedijalnoj sali Kulturnog centra sa početkom u 12h.

 

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka