Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

1

Zagrebačko knjižničarsko društvo oragnizovalo je u petak, 17. septembra2021. godine okrugli sto ,,Futur drugi’’ s temom uloge stručnog bibliotekarskog društva

Na okruglom stolu se kroz tri tematska bloka razgovaralo o radu regionalnih i nacionalnih biblioterkarskih društava, u Hrvatskoj i inostranstvu, te njihovom prilagođavanju u vrijeme pandemije. Bibliotekari iz Hrvatske, Evrope i svijeta iznijeli su primjere rada bibliotekarskih društava u virtualnom svijetu, iskustvu regionalnih bibliotekarskih društava u korištenju sredstava iz različitih fondova, te uključenosti mladih bibliotekara u strukovnim društvima, kao i mogućnostima koje im bibliotekarska društva pružaju.

U prviom tematskom bloku učestvovali su Bogdan Trifunović, predsjednik Bibliotekarskog drustva Srbije, Jasmina Bajo, predsjednica Udruženja bibliotekara Crne Gore i Ana Zdravje, predsjednica Društva bibliotekarjev Ljubljana. Oni su predstavili svoja bibliotekarska društva i razgovarali o njihovim iskustvima u virtuelnom svijetu. Panel je moderirala Alka Stropnik, predsjednica Zagrebačkog knjižničarskog društva. Paneliste i učesnike je pozdravila i poželjela uspješan rad Barbara Lison, predsednica IFLE ( Međunarodne federacije bibliotečkih udruženja), navodi se u saopštenju koje potpisuje Jasmina Bajo, predsjednica Udruženja bibliotekara Crne Gore.

3

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka