Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

plakat savojska 1 resize

 

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor/Gradska biblioteka i čitaonica u petak 7. maja u sali Kina „Boka“ sa početkom u 12 sati organizuje predavanje Miodraga Lekića na temu: „Jelena Savojska, crnogorska princeza – kraljica Italije“.

Miodrag Lekić je poznati crnogorski diplomata, profesor i političar. Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Bio je profesor Gimnazije u Baru i direktor Informativno-kulturnog centra Bar. Potom član Izvršnog vijeća Crne Gore, ambasador SFRJ u Mozambiku, Lesotu, Svazilendu, ministar inostranih poslova Crne Gore, ambasador Srbije i Crne Gore u Rimu i na Malti. Od 2004. godine bio je profesor na rimskom Univerzitetu LUISS – Fakultet političkih nauka, na predmetima Međunarodni odnosi i Diplomatija.

Objavio je više knjiga, stotinu članaka u italijanskim časopisima: Limes, Affari internazionali i Lettera internazionale, komentare i kolumne – Dan, Vijesti, NIN, Politika, Monitor.

Najpoznatije knjige: „La mia guerra alla guerra“ (2006) za koju je dobio nagradu Francesco Alziator u Kaljariju za najbolju knjigu sa mediteranskog prostora na italijanskom jeziku; dvotomno izdanje „Istorija Italije od Kavura do Montija“ (2011) koja je nagrađena specijalnim priznanjem Foruma evropskih izdavača: Eurispres – nagrada za evropsku knjigu Aldo Manucio; „Na putu za Damask“ iz 2014. godine.

Miodrag Lekić je poslanik u Skupštini Crne Gore.

Radi poštovanja epidemioloških mjera, broj posjetilaca je ograničen.

Rezervacije na telefon: 067259912.

 

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka