Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

118675672 3260824000677681 7483368342004982601 o Small

 

JU Kulturni centar “Nikola Đurković“ Kotor/Gradska biblioteka i čitaonica organizuju u srijedu 2. septembra, u susret Međunarodnom danu pismenosti koji se u svijetu obilježava 8. septembra od 1966. godine, predavanje „Medijska pismenost: nužni alat u 21. vijeku“. Predavač je prof. dr Ana Pešikan.
Ana Pešikan je profesorka na Odeljenju za psihologiju, Filozofskog fakulteta u Beogradu. Polje ekspertize su joj pedagoška i razvojna psihologija, a fokus rada joj je na teorijskim i empirijskim istraživanjima procesa učenja/nastave, udžbenika i sistema obrazovanja. Radila je na 42 projekta (27 nacionalnih i 15 međunarodnih). Objavila je pedesetak radova u zemlji i inostranstvu. Saradnik je više međunarodnih organizacija i istraživačkih institucija.
Predavanje će se održati u Multimedijalnoj sali Kulturnog centra sa početkom u 12 sati.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka