Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Plakat Covid resize

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor u saradnji sa JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković" Kotor /Gradskom bibliotekom i čitaonicom organizuje ciklus tribina pod nazivom ,,Kotor 2020 − posljedice i oporavak nakon Covida - 19".
Povodom Međunarodnog dana mladih održaće sečetvrta tribina na temu: ,, Mladinadistanci"14. avgusta (petak) u Parku slobode sa početkom u 11 sati. Učešće će uzeti filozofkinja Paula Petričević, psihološkinja Kristina Sestak, producent Aleksandar Kaluđerović, studenti Krsto Vulović i Jelena Risteljić i učenica Ina Cicović. Moderatorka će biti bibliotekarska savjetnica iz Gradske biblioteke i čitaonice Jasmina Bajo.
Dan mladih je zamišljen kao dan kada je pažnja usmjerena na probleme mladih i kada se ukazuje na promjene koje mladi čine u životu svoje zajednice, što je svakako jedna od važnih tema naših tribina. Cilj tribina jeste osvrt na stanje u društvu izazvano pojavom epidemiološke krize, analiza trenutne situacije, kao i iznalaženje načina da se prevaziđu posljedice u svim oblastima društvenog života i stvaranja. U desetominutnim izlaganjima na interesantne teme iz različitih sfera (ekonomije, kulture, preduzetništva, turizma, obrazovanja, sporta...) učestvuju ugledni i kompetentni građani Kotora – predstavnici ustanova, organizacija, festivala, NVOsektora...

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka