Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Kotor Small

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor u saradnji sa JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković" Kotor / Gradskom bibliotekom i čitaonicom organizuje ciklus tribina pod nazivom ,,Kotor 2020 − posljedice i oporavak nakon Covida - 19".
Treća tribina na temu: „Preduzetništvo na pauzi“ održaće se u petak 24. jula u Crkvi Svetoga Pavla sa početkom u 11 sati. Učesnici su: Tamara Lompar, sekretarka Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj, Krsto Dončić, vlasnik Kotorske suvenirnice, iz ugostiteljstva Dušan Samardžić i Tomislav Žegura, turistički vodič. Moderatorka tribine je Ana Nives Radović, direktorica TO Kotor.
Prva tribina održana je na terasi Pomorskog muzeja u petak 19. juna a učestvovali su: predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, direktorica Turističke organizacije Ana Nives Radović, dekan Pomorskog fakulteta Špiro Ivošević i član odbora direktora Luke Kotor Ljubomir Radović.
U petak 3. jula na istom mjestu, terasi Pomorskog muzeja u Kotoru, održana je druga tribina na temu: ,,Kulturna baština kao dio identiteta i zaloga za budućnost". Učešće su uzeli: arhitektice Vlasta Mandić i Aleksandra Kapetanović i arhitekte Ilija Lalošević i Aleksandar Dender. Moderatorka je oba puta bila bibliotekarska savjetnica iz Gradske biblioteke i čitaonice Jasmina Bajo.
Cilj tribina jeste osvrt na stanje u društvu izazvano pojavom epidemiološke krize, analiza trenutne situacije, kao i iznalaženje načina da se prevaziđu posljedice u svim oblastima društvenog života i stvaranja. U desetominutnim izlaganjima na interesantne teme iz različitih sfera (ekonomije, kulture, preduzetništva, turizma, obrazovanja, sporta...) učestvuju ugledni i kompetentni građani Kotora − predstavnici ustanova, organizacija, festivala, NVO sektora... Kako je kazala sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor Marina Dulović, koja je inicirala cijeli projekat: ,Ovo je prilika da zastanemo, oslušnemo potrebe grada i naših sugrađana i dobro razmislimo o našoj budućnosti i ne dozvolimo stihijske promjene koje su se dešavale prethodnih godina…”, istakavši da je, upravo, cilj tribina uključivanje što više građana, te zajedničkim promišljanjem prevazilaženje situacije izazvane pandemijom.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka