Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

IMG 5d97a9bc9588d34681416405958e7797 V resize

 

Polaznica kreativno-edukativne radionice ,,Kineski kroz igru’' Andrea Obradović iz JU O.Š. ,,Njegoš'’ Kotor, odjeljenje I/1, za vrijeme kućne izolacije potrudila se da nas upozna sa osnovnim pozdravima u kineskom jeziku, kineskim karakterima pomoću kojih se ove riječi zapisuju uz objašnjenje upotrebe tonova u ovom jeziku.
Gradska biblioteka i čitaonica Kotor, koja je uz Udruženje za promociju sinologije Kotor jedan od organizatora radionice ,,Kineski kroz igru’’, kao i sve biblioteke u Crnoj Gori u datim okolnostima je programe realizovala preko svoje FB stranice, web sajta i instagrama Kulturnog centra. S obzirom na to da u periodu poštovanja kućne izolacije nismo imali mogućnost da se sastajemo na uobičajen način, za kraj ove školske godine pripremili smo virtuelnu izložbu radova i izvedbi polaznika edukativno-kreativne radionice ,,Kineski kroz igru’’.Radionice je osmislila predsjednica NVO ,,Udruženje za promociju sinologije Kotor'' dr Jelena Stjepčević, a vodi ih uz asistenciju bibliotekarske savjetnice Jasmine Bajo.
U narednim sedmicama, naši polaznici iskazaće svoju kreativnost radovima na različite teme, počev od obilježavanja Dana kineskog jezika Ujedinjenih Nacija, Svjetskog dana knjige i autorskih prava, Festivala zmajevih brodova kao i na ostale teme u vezi sa kineskim jezikom i kulturom. U videu naše Andree u ulozi učiteljice kineskog jezika uživajte na fb stranici Gradske biblioteke i instagram profilu Kulturnog centra.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka