Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

1

 

JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković" Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i Udruženje za promociju sinologije Kotor u okviru Trećeg ciklusa edukativno kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru" organizuju radionicu posvećenu obilježavanju kineske Nove godine odnosno Proljećnog festivala.

Radionica je besplatna i otvorena za sve osnovce a održaće se u petak, 7. februara od 16:15 do 17:30 časova u prostorijama Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.
Polaznici će ovom prilikom učestvovati u izradi tradicionalnih maski i ukrasa karakterističnih za obilježavanje ovog praznika, načinima njegovog čestitanja na kineskom jeziku, učiti o najpoznatijim običajima tokom Proljećnog festivala u Kini i njihovom uporištu u kineskoj kulturi.
Ovo je prva u nizu radionica posvećenih načinu obilježavanja najznačajnijih datuma u kineskoj kulturi, kao i radionica posvećenih drugim aspektima kineske kulture, mitologije i sinologije uopšte. Predavač na radionicama je dr Jelena Stjepčević, sinolog, a vode se uz asistenciju bibliotekarske savjetnice Jasmine Bajo.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka