Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

  • IMG_6286_1
  • IMG_6288
  • IMG_6289
  • IMG_6369
  • IMG_6388
  • IMG_6610
  • IMG_7008
  • IMG_7032

 

JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković" Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i Udruženje za promociju sinologije Kotor organizovali su u toku novembra i decembra Drugi ciklus edukativno kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru".
Polaznici na radionicama su osnovci iz Kotora uzrasta od 7 do 13 godina, a održane su sa ciljem otkrivanja kineskog jezika i kulture primjenom jednostavnih, aktivnih i zabavnih metoda odnosno ulaska u svijet kineskog jezika, pisma i kulture. U okviru drugog ciklusa održano je ukupno osam radionica čiji je osnovni cilj izgradnja solidne osnove za nastavak izučavanja kineskog jezika kod osnovaca kao drugog stranog jezika i kultivisanje zainteresovanosti za izučavanjem ovog jezika. Radionice su osmišljene da razviju komunikacione vještine od ranog doba. U toku drugog ciklusa nastavljen je rad sa grupama fokusiran na govorni kineski jezik sa izučavanjem određenih elemenata pisma uz stvaranje zabavne atmosfere učenja i otkrivanja novog jezika i kulture. Sa ciljem građenja solidne osnove za pisanje kineskih karaktera, izvodile su se vježbe praćenja i kopiranja karaktera. Kineski karakteri se izučavaju u skladu sa sistemom formiranja karaktera.
U drugom polugodištu nastaviće se sa radom na razvijanju komunikacionih vještina preko audio vježbi, konverzacija, pitanja i odgovora i govornih vježbi. Cilj je ojačati i konsolidovati novi vokabular što se postiže preko igara koje služe da kreiraju zabavan ambijent tokom učenja. Izučavaće se prateće jednostavne pjesmice koje sadrže uglavnom novi vokabular kao pomoć izučavanju jezika. Biće uključene radionice iz oblasti sinologije odnosno nauke o Kini, iz oblasti kineske mitologije/kulture i radionice posvećene načinu obilježavanja najznačajnijih datuma u kineskoj kulturi. Predavač na radionicama je dr Jelena Stjepčević, sinolog, a vode se uz asistenciju bibliotekarske savjetnice Jasmine Bajo.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka