Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

162973802 3812438462182896 5506292026420496090 n

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor / Gradska biblioteka i čitaonica tradicionalno povodom 21. marta, Međunarodnog dana poezije, organizuju Opštinsko takmičenje u recitovanju. Ove godine, s obzirom na situaciju pandemije i u skladu sa mjerama za suzbijanje širenja virusa Covid-19, takmičenje će se održati online. Na FB stranici i sajtu Gradske biblioteke i čitaonice i YouTube kanalu Kulturnog centra od ponedjeljka 22. marta biće emitovani video snimci recitovanja učesnika takmičenja do petka 26. marta kada će žiri proglasiti pobjednike.
Takmičenje će se održati:
• za osnovne škole u dvije kategorije: I kategorija od 1. do 6. razreda, II kategorija od 6. do 9. razreda;
• za srednje škole III kategorija.
Vremensko ograničenje trajanja nastupa po takmičaru jeste: za učenike osnovnih škola 3 minuta a za učenike srednjih škola 4 minuta.
Najuspješnijim recitatorima u svim kategorijama biće dodijeljene diplome i nagrade, primjerene uzrastu takmičara.
Žiri u sastavu: dramska umjetnica Tihana Ćulafić, predsjednica žirija, Jelena Đonović, bibliotekarka koja vodi program za djecu i mlade u Gradskoj biblioteci i čitaonici u Herceg Novom i rukovoditeljka Gradske biblioteke i čitaonice Kotor Marija Starčević ocjenjivaće da li je izbor pjesme primjeren uzrastu recitatora, dikciju i akcentuaciju, misaono-emotivni doživljaj pjesme, prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitovanja.

Srećno svim takmičarima!!!

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka