Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

kino 1

U kotorskom kinu “Boka” u Starom gradu do daljnjeg neće biti kino projekcija.
Nakon sanacije krovne konstrukcije do kraja februara će se u kinu odvijati radovi na postavljanju i instaliranju nove opreme.
Na osnovu tenderske dokumentacije, radove izvodi preduzeće “Interaktiv DOO” iz Podgorice.

Potpisivanje Ugovora o sufinansiranju projekta digitalizacije kina u Kotoru zaključen je prošle godine između opštine Kotor, Ministarstva kulture Crne Gore i JU Filmski centar Crne Gore.
Predmet ugovora je saradnja na realizaciji projekta digitalizacije kino sale u Kotoru i njenog opremanja savremenom tehnikom, a u cilju revitalizacije redovne prikazivačke djelatnosti, te u skladu sa razvojnim prioritetima utvrđenim Nacionalnim programom razvoja kinematografije 2018-2023. i Programom razvoja kulture 2016-2020.
Ukupna vrijednost projekta je 80.000,00 eura. Od toga je 30.000,00 eura obezbjedilo Ministarstvo, a 50.000,00 eura Filmski centar.
Ugradnjom novog digitalnog projektora, 3D bioskopskog projekcionog platna i digitalnog procesora zvuka, ovaj sistem će ljubiteljima sedme umjetnosti pružiti nezaboravan doživljaj.
Živimo u virtuelnoj stvarnosti tako da će nova tehnologija omogućiti živo, realistično iskustvo pri gledanju filmova.
I sam bioskopski repertoar će biti unaprijeđen pa će se u kinu “Boka” prikazivati najnovija filmska ostvarenja.
Kotorsko kino “Boka” jedno je od najljepših kina na prostoru bivše Jugoslavije i nalazi se u nekadašnjoj crkvi Gospe od anđela koje još od austrougarskog perioda više nije crkva već je korištena kao vojna zgrada, a zatim je postala jedna od najstarijih bioskopa u regionu.

Nakon unaprijeđivanja opreme Kino će postati kvalitetniji ambijent ne samo za bioskopske projekcije nego i za predavanja, književne večeri, seminare i ostale sadržaje.
Kapaciteta je 100 mjesta u parteru i 60 na balkonu.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka