Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

Tribina Kulturna baština

 

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor u saradnji sa JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković" Kotor - Gradskom bibliotekom i čitaonicom organizuje ciklus tribina pod nazivom ,,Kotor 2020 - posljedice i oporavak nakon Covida19".

Druga tribina na temu: ,,Kulturna baština kao dio identiteta i zaloga za budućnost"održaće se 3. jula (petak) u 11 sati na terasi Pomorskog muzeja. Učešće će uzeti arhitektice Vlasta Mandić i Aleksandra Kapetanović i arhitekte Ilija Lalošević i Aleksandar Dender. Moderatorka će biti bibliotekarska savjetnica iz Gradske biblioteke i čitaonice Jasmina Bajo.
Cilj projekta je osvrt na stanje u društvu izazvano pojavom epidemiološke krize, analiza trenutne situacije i saniranje posljedica u svim oblastima društvenog života i stvaranja. Planirano je da u desetominutnim izlaganjima na interesantne teme iz različitih sfera uzmu učešće ugledni i kompetentni građani Kotora − predstavnici ustanova, organizacija, festivala, NVO sektora. Razgovaraće se na temu ekonomije, kulture, sporta, preduzetništva, turizma, obrazovanja...

Vjerujemo da će nakon održavanja nastave preko interneta, aplikacija za video konferencije, nemogućnosti odlaska na posao za veći broj zaposlenih, totalnog prekida kulturnih i sportskih aktivnosti i programa uživo, ovaj projekat biti svojevrsna novina u Kotorskom kulturnom ljetu koje je na samom početku. Cilj je da uključimo što više naših građana, promišljamo kako i što treba učiniti da zajedno izađemo što bezbolnije iz krize i problema u kojim se našao cijeli svijet, a koji nijesu zaobišli ni Kotor.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka