download

U ime Kulturnog centra Nikola Đurković direktor Miloš Dževerdanović je potpisao sa predstavnicima Ministarstva kulture ugovor o sufinansiranju tri projekta kojima je ova ustanova aplicirala na konkursu Ministarstva u okviru programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2016. godinu.

Kulturni centar će tokom 2016. godine realizovati tri projekta, koje će sufinansirati Ministarstvo kulture Crne Gore / Direktorat za kulturnu baštinu i to: Bokeljska noć, Digitalizacija zavičajne građe i Izdavanje zbirke poezije kotorske pjesnikinje Dubravke Jovanović. Implementacijom ovih projekata, uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore / Direktorata za kulturnu baštinu Kulturni centar aktivno učestvuje u čuvanju, istraživanju i promociji kulturne baštine Boke i Crne Gore. Iznos sredstava koja su odobrena od strane Ministarstva iznosi 10.000 eura.

Podsjećamo, Kulturni centar Nikola Đurković Kotor je u protekle dvije godine veoma uspješno realizovao četiri projekta u okviru Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara Ministarstva kulture/Direktorata za kulturnu baštinu. Prvi, pod nazivom: Stručno usavršanje bibliotekara za rad u platformi COBISS3 za 2014. godinu, dok su u toku 2015.g realizovani projekti: Bokeljska noć, Nabavka neophodne tehničke opreme za rad u sistemu COBISS CG i Izdavanje naučne publikacije dr Katarine Mitrović Benediktinci na području Barske nadbiskupije i Kotorske biskupije (9. stoljeće – 1571). Ovih dana se očekuju rezultati Konkursa Ministarstva culture iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, gdje je Kulturni centar aplicirao sa desetak projekata iz oblasti muzičkog, filmskog i pozorišnog stvaralaštva.