Dobro došli na Internet prezentaciju Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige koji su implementirali Gradska biblioteka i čitaonica Kotor u sastavu Kulturnog centra Nikola Đurković i Dubrovačke knjižnice - Dubrovnik sa partnerima: NVO Prostory, Podgorica i Matica hrvatska, ogranak u Dubrovniku. Projekat je finansirala Evropska zajednica iz sredstava namijenjenih za prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru instrumenata za pretpristupnu podršku.

 

  • 0_Small
  • 2_Small
  • 5_Small

 

U Staklenoj galeriji Kulturnog centra "Nikola Đurković" Kotor otvorena je izložba crteža i fotografija na temu Kulturno naslijeđe - izvor kreativnosti. Izložba je organizovana povodom 21. maja Svjetskog dana kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj, a u okviru obilježavanja proslave Dana nezavisnosti Crne Gore, 21. maja.
Na konkurs su se odazvala djeca i mladi iz Crne Gore, koji su svojim crtežima i fotografijama oživjeli bogato kulturno naslijeđe naše zemlje.
Autorke izložbe su Aleksandra Tomović i Ksenija Stanković, koje su online otvorile izložbu, uslijed poštovanja propisanih mjera Instituta za javno zdravlje.
Izložbu je moguće pogledati od ponedjeljka 25. maja do petka 29. maja, u terminu od 9 do 14h.
Nagrađenim učesnicima nagrade će biti uručene u ponedjeljak, 25. maja u podne, u Staklenoj galeriji Kulturnog centra.

This web site is funded by EU. The content of this web site is the sole responsibility of City Library of Kotor and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

posdnozjebiblioteka